Trädgård

Blåser det mycket i trädgården? Detta är vad du gör mot det

 

Särskilt om du bor i ett öppet område eller vid kusten kan du drabbas av mycket blåst i trädgården. Det kan göra det mycket mindre trevligt att sitta i trädgården och saker kan till exempel blåsas bort eller blåses omkull. Vi har tagit reda på åt dig vad du kan göra för att du ska få mindre vind i trädgården.

Så här gör du mot mycket vind i trädgården:

Montera en eller flera vindrutor
Placera staket
Placera vindtåliga växter
Skapa en sittgrupp
Gör en veranda
Om du vill ha mer information om ovanstående lösningar, läs vidare. Dessutom diskuteras det ännu mer i den här bloggen. Vi förklarar till exempel vilka växter som är bäst att välja för att skapa en vindtålig trädgård. Men vi förklarar också nackdelarna med mycket vind i din trädgård. Till sist ger vi även några extra användbara tips.

De olika lösningarna
Som utlovat kommer vi att titta närmare på de olika lösningarna som anges ovan.

vindrutor
Den mest uppenbara lösningen är att installera ett eller flera vindskydd. Det är inte bara en enkel lösning, det är också en billig lösning.

Det finns många olika typer av vindrutor tillgängliga. Det är mycket variation i storlek, material och teknik. Det finns också bra lösningar för personer med en mindre budget. Till exempel finns bra vindrutor redan tillgängliga för mindre än 60 €.

Vi gillar verkligen Haushalts utdragbara vindrutor. Förutom att de blockerar vinden bra tar de också liten plats, de blockerar även solljus bra, de är vattentåliga och de är lätta att installera.

staket
En stor fördel med ett staket är att det är stor chans att du redan har det i din trädgård. Det ger mer avskildhet i din trädgård och det bestämmer gränsen mot grannarna. Självklart kan du även använda staketet som vindskydd. Fördelen med staketet är att det finns ett väldigt brett utbud och det i en stor prisklass. Oavsett om du har lite eller mycket att spendera kommer du alltid att kunna hitta något som passar. Är du nyfiken på vad som är möjligt, läs vår blogg Trädgårdsstaket, vilka finns och vad ska du vara uppmärksam på?

Vindtåliga växter
Den mest “naturliga” lösningen är att placera växter som blockerar vinden. Genom att arbeta med växter ser du till att behålla mycket grönska i trädgården. Om du inte gillar staket eller vindskydd är detta den perfekta lösningen för dig. En annan fördel är att det finns ett väldigt brett utbud av vindtåliga växter och att om man sköter dem väl håller de väldigt länge. Nedan följer en lista över lämpliga växter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *